Mainos

Pörssipäivä: Sonera sukelsi, mutta elpyi

Soneran kurssi tipahti hetkellisesti jyrkästi alaspäin Helsingin pörssissä, kun yhtiö hieman ennen pörssin sulkeutumista kertoi osakkuusyhtiöiden tuloksen laskusta. Sonera käväisi alimmillaan 7,15 eurossa, mutta elpyi sitten nopeasti, niin että 8,21 euron päätöskurssi jäi vain nelisen prosenttia eilistä heikommaksi.

Nokian kurssi laski reilun prosentin 26,70 euroon. Hex-indeksi putosi samassa tahdissa 1,3 prosenttia miinukselle ja päätyi 8159,89 pisteeseen. New Yorkin arvopaperimarkkinoiden raju nousu ei siten jatkunut perjantaina Helsingissä, joka ehti nousta jo torstaina. Kaupankäynti oli melko laimeaa, sillä vaihtoa kertyi vain noin 530 miljoonaa euroa.

Painorajoitettu portfolioindeksi oli perjantaina yleisindeksiä selvemmässä 1,35 prosentin laskussa. Syynä oli se, että jättiosingot torstaina jakanut Sampo-Leonia putosi noin 16 prosenttia sijoittajien myydessä tuottonsa luovuttanutta osaketta.

Keskeisistä toimialoista metsäyhtiöt olivat puolen prosentin laskussa. Metalliyhtiöt sen sijaan kallistuivat 1,7 prosenttia. Pankki- ja rahoitussektorin painoi yli 8 prosentin laskuun juuri Sammon halpeneminen.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.