Mainos

Pörssipäivä: Sampo kiinnosti sijoittajia

Vakuutusyhtiö Sammon osake kiinnosti sijoittajia, kun yhtiö kertoi hyvästä tuloksestaan. Sammon A-osake oli päivän neljänneksi vaihdetuin arvopaperi, ja sen kurssi kohosi yli 7 prosenttia 48,5 euroon.

Porssirakennus


Pohjolan osake sen sijaan heikkeni miltei kuusi prosenttia 62 euroon. Keski-Suomen Puhelin sinnitteli liki 11 prosentin nousussa kerrottuaan satsaavansa it-hankkeisiin.

Valtavireeltään Helsingin pörssi pysyi kuitenkin laskussa, kun New Yorkin markkinatkin avautuivat alamäessä Yhdysvaltain keskuspankin koronnoston jälkeen. Vaihtoa kertyi 678 miljoonaa euroa. Hex-indeksi päätyi 17126 pisteeseen, 382 pistettä eli 2,2 prosenttia tiistaita alemmaksi.

Nokian osake halpeni 2,1 prosenttia 61,1 euroon ja Sonera 5,5 prosenttia 53 euroon. Laskijoiden kärkilista täyttyi lähinnä tietotekniikkayhtiöistä, mutta myös tilinpäätöksensä julkistanut Vaahto Group tipahti reilut 8 prosenttia 3,8 euroon.

Metalliosakkeet heikkenivät puoli prosenttia, kun taas pankkiala pääsi 1,7 prosentin nousuun Nordic Baltic Holdingin johdolla.

(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.