Mainos

Pörssipäivä: Pörssi sukelsi miinukselle

Helsingin pörssin painui selvästi miinukselle tänään kaupankäynnin päättyessä. Keskimääräistä kurssikehitystä kuvaava Hex-indeksi vajosi teknologiaosakkeiden saattamana kolme prosenttia miinukselle pistelukuun 12872. Portfolioindeksi laski 0,71 prosenttia.

Teknologiaosakkeita Nokian johdolla siivitti laskuun huhut, joiden mukaan investointipankki Goldman Sachs olisi laskemassa Nokian suosituksiaan. Goldman Sachs kumosi markkinahuhut, mutta ilmaisi panneensa merkille huolet, joita liittyy Ericssonin ja myös Nokian kännykkäbisneksen kehitykseen. Markkinoilla liikkui myös huhuja, että Motorola olisi mahdollisesti antamassa tulosvaroitusta.

Helsingin pörssissä halpeni 3,5 prosenttia 45,18 euroon, mikä on sen alin hinta sitten elokuun puolivälin. Sonera tipahti jälleen alle 30 euron ja päätöskurssiksi kirjattiin 29,20 euroa. Koko telekommunikaatio- ja elektroniikkatoimiala sukelsi 3,46 prosenttia.

Outokummun fuusioilmoitus ei näyttänyt innostavat sijoittajia, vaan osake alitti selvästi viime perjantaina kirjatun vuoden alimman tason. Outokummun avauskurssi pompahti 11 euroon, mutta kapankäynnin päätteeksi kurssi painui 8,91 euroon. Koko metallitoimiala painui 3,3 prosenttia miinukselle Outokummun imussa.

Toimialoista kurssejaan onnistuivat parantamaan vain pankki- ja rahoitustoimiala sekä rakennus ja elintarviketeollisuus. Kauppaa käytiin aamu- ja iltapäivällä selvästi vilkkaammin kuin muina kaupankäyntipäivinä kuluvalla viikolla. Vaihtoa kertyi siitä huolimatta "vain" kohtalaisesti, noin 853 miljoonaa euroa.

(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.