Mainos

Pörssipäivä: Pientä laskua

Helsingin pörssissä oli vaisuhko laskupäivä. Nokian osake halpeni 0,3 prosenttia 15,93 euroon, Hex-indeksi laski 0,78 prosenttia 5941,03 pisteeseen ja portfolioindeksi tipahti 1,09 prosenttia. Vaihtoa kertyi päiväkaupan aikana 592 miljoonaa euroa.

Metsäyhtiöt olivat aamulla nousussa, mutta päivän edetessä suunta kääntyi ja illalla toimialan indeksi oli notkahtanut jo melkein kolme prosenttia miinukselle. Stora Enso halpeni kolmisen prosenttia 10,33 euroon ja UPM-Kymmene 2,5 prosenttia 31,45 euroon.

Metalliyhtiöiden kurssit olivat keskimäärin pienessä nousussa, pankki- ja rahoitustoimiala yli kahden prosentin laskussa. Eilen ostotarjouksen ansiosta rakettimaisesti ylöspäin ponkaissut Instrumentarium lipsui nyt hitusen alaspäin ja halpeni puolella eurolla 37,72 euroon. Osaketta vaihtui edelleen vilkkaasti ja Instru oli vaihdetuimpien listalla nelosena.

TeliaSoneran kurssi halpeni taas hieman 3,42 euroon. Suhteessa eniten eli melkein yhdeksän prosenttia 7,30 euroon halpeni Turkistuottajien osake, mutta sillä ei tehty kovin monta kauppaa. Muita laskijoita olivat mm. Elcoteq, Silja, Fiskars ja Lännen Tehtaat, joiden kaikkien osakkeet halpenivat viitisen prosenttia. Perloksen uutinen Kiinan toimintojen laajentamisesta nosti osakekurssia vain pari prosenttia 6,77 euroon.

Nokian Kiinasta saama 100 miljoonan euron verkkotilaus ei sekään aiheuttanut markkinoilla isompaa reaktiota. Liettualaisen lääketukkurin ostosta kertoneen Tamron kurssi tuli hitusen alaspäin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.