Mainos

Pörssipäivä: Päivävaihto pelkkää Nokiaa

Helsingin pörssin tiistaipäivä pyöri odotetusti Nokian tulosjulkistuksen ympärillä.

Nokian viime vuoden tulos ja yhtiön esittämät arviot matkapuhelinalan tulevaisuudesta eivät tyydyttäneet sijoittajia. Yhtiön osake halpeni Helsingin pörssissä melkein 7 prosenttia. Päätöskurssiksi jäi 37,12 euroa, mikä oli 2,73 euroa eilistä heikompi hinta.

Alimmillaan Nokia kävi iltapäivällä lähes 9 prosentin laskussa, mutta elpyi sitten iltaa kohti. Osaketta vaihtui erittäin vilkkaasti, sillä pörssin runsaan 2,9 miljardin euron vaihdosta 2,8 miljardia oli pelkkää Nokiaa. Nokia painoi myös Hex-indeksin 4,11 prosenttia miinukselle 10 887,34 pisteeseen. Portfolioindeksi sen sijaan nousi 0,51 prosenttia.

Nokian komponenttivalmistajien kurssit saivat nostetta tiedosta, jonka mukaan Nokia harkitsee kännykkävalmistuksen ulkoistamisasteen nostoa. Esimerkiksi Ericsson-yhteistyön kariutumisesta pahoin kärsineen Elcoteqin kurssi parani nyt melkein 16 prosenttia. 13,65 euron päätöskurssi on silti yhä kaukana viime perjantaita edeltäneistä lukemista. Liinoksenkin kurssi koheni kymmeneksen. Myös Sonera kallistui yli 5 prosenttia 21,65 euroon.

Vaihdetuimpien listalla nousussa olivat myös Elisa, Perlos sekä metsäyhtiöt Stora Enso ja UPM-Kymmene. Metsäyhtiöiden kurssit keskimäärin kallistuivat vajaat kaksi prosenttia. Metalliyhtiöiden osakkeet pysyivät liki entisissä lukemissa ja pankki- ja rahoitussektori oli pienessä laskussa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.