Mainos

Pörssipäivä: Nousuvire jatkui

Helsingin pörssi jatkoi Nokian johdolla nousuvireessä tänään. Yleistä hintakehitystä kuvaava Hex-indeksi parantui 0,8 prosenttia ja pysähtyi 8624,35 pisteeseen. Rajattu portfolioindeksi mittasi päivän saldoksi plus 1,1 prosenttia.

Päivän uutiset heijastuivat odotetusti kursseihin. Jälleen tuloksestaan varoittanut PMJ Automec vajosi noin 7,7 prosenttia ja hätyytteli päivän heikoimmalla hinnalla (0,56 euroa) jo koko vuoden pohjanoteerausta (0,52 euroa). Vastaavasti Aldata sai nostetta suuresta kaupasta Ranskaan. Aldatan osakkeen hinta nousi päivän aikana reilut 20 prosenttia ja hyvä kysyntä nosti sen kahdeksanneksi vaihdetuimmaksi yhtiöksi. Aldatan viralliseksi päätöshinnaksi tuli 2,02 euroa. Se on kaukana tämän vuoden alun hintatasosta. Silloin Aldatasta maksettiin 7,18 euroa.

Nokian osakkeen hinta kohosi puolisen prosenttia: virallinen kauppa sillä päättyi 28,20 euroon. Sillä hinnalla jatkettiin myös iltakaupan alku, mutta myöhemmin hinta kääntyi laskuun.

Sonera sinnitteli selvästi plussalla, ja sen päätöshinnaksi tuli 5,75 euroa. Pankkiosakkeiden hinnat jatkoivat selvässä nousussa. Kymmenen eniten vaihdetuimmasta yhtiöistä vain Rapala jäi aavistuksen miinukselle. Kauppa oli hieman vilkkaampaa kuin maanantaina, mutta kokonaisvaihto jäi 530 miljoonaan euroon.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.