Mainos

Pörssipäivä: Nokian imussa plussalle

Helsingin pörssin yleistä kurssikehitystä kuvaava Hex-indeksi ponkaisi tänään 5,3 prosenttia plussalle lähinnä Nokian siivittämänä.

Hex

Nokian osake nousi 7,8 prosenttia ja päättyi 27,05 euroon, kun yhtiö ilmoitti uudesta suuresta kolmannen sukupolven verkkokaupasta. Nokia allekirjoitti italialaisen operaattorin Windin kanssa sopimuksen, jonka arvo on noin kolme miljardia markkaa. Meklarit suhtautuivat kuitenkin varovaisesti. Yleinen arvio oli, että kyseessä oli vastaliike viime päivien myyntivoittoiseen pörssivireeseen.

Hex-indeksin päätöspisteet olivat 8 267 ja painorajoitettu portfolioindeksi näytti päivän päätteeksi 1,8 prosentin nousua. Soneran osake piristyi 4,4 prosenttia 8,55 euroon. Päivän selvin laskija oli laajakaistaratkaisuja toimittava Teleste, joka kertoi tilauskantansa olevan laskussa. Telesten liikevaihto kasvoi ensimmäisen vuosineljänneksen aikana 43 prosenttia, mutta se ei tyydyttänyt sijoittajia vaan Telesten osake laski noin 38 prosenttia ja päättyi 9,85 euroon.

Okopankin eilinen tulosvaroitus piti edelleen osakkeen yli 13 prosentin alamäessä. Kokonaisvaihtoa kertyi päivän päätteeksi 839 miljoonaa euroa.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.