Mainos

Pörssipäivä: Nokian imussa laskua

Pörssikurssit päätyivät Nokian imussa selvään laskuun Helsingissä tänään. Nokiaa painoivat alle 13 euron kilpakumppani Ericssonin aamuiset tiedot tappioiden jatkumisesta ja uusista irtisanomisista. Nokian kurssi oli päivän päätteeksi 12,99 euroa. Hinta oli 5,2 prosenttia eilisenkin laskulukemia alempi. Kurssia rasitti myös se, että investointipankit ovat leikanneet tavoitehintaansa osakkeesta.

Yleistä kurssikehitystä kuvaava Hex-indeksi laski 3,6 prosenttia pistelukemaan 5490,88. Vuoden alin pisteluku on 5372,48. Myös painorajoitettu portfolioindeksi päätyi miinukselle. 2576,70 pisteen päätöslukema oli 2,3 prosenttia eilistä matalampi. Suurimmassa laskussa oli tietoturvayhtiö SSH, koska konserni pienensi päivällä selvästi arviotaan koko vuoden myynnistä. Yhtiön osakkeen arvo laski perjantaina yli 21 prosenttia edellispäivästä, ja siitä maksettiin 1,50 euroa.

Lievää nousua keräsivät vain media- ja sijoitusosakkeet. Suurimmassa laskussa oli jälleen tele- ja elektroniikka-ala. Pörssikauppa hidastui tänään. Vaihtoa päivän aikana kertyi 579,28 miljoonaa euroa, mikä oli vähemmän kuin puolet edellispäivän kokonaisvaihdosta.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.