Mainos

Pörssipäivä: Nokia veti nousuun

Nokian osakkeen hinnan kääntyminen päivän aikana nousuun Helsingin pörssissä kampesi myös yleistä hintojen kehitystä kuvaavan Hex-yleisindeksin vaihteeksi plussan puolelle.

Nokian kurssi oli jo iltapäivällä tasoittumassa. Suunta vahvistui, kun kaupankäynti New Yorkissa alkoi. New Yorkissa hintoja nosti tiedot vähittäismyynnin hiipumisesta. Se lisää uskoa, että maan keskuspankki laskee korkoaan. Lisäksi Nokia onnistui karistamaan ympärillään liikkuvia arvailuja tulosvaroituksesta. Kun huhuista ja muiden varoituksista huolimatta Nokia pysyy hiljaa, optimistisemmat ovat alkaneet luottaa siihen, ettei varoitusta tulekaan.

Aivan viime hetkillä Nokian nousu hieman hiipui ja päätyi noin 4,8 prosenttiin. Viimeiset kaupat tilastoitiin hintaan 24,51 euroa. Vastaavasti hintojen yleistä kehitystä kuvaava Hex-yleisindeksi mittasi nousuksi 2,4 prosenttia, millä indeksi palautui 8000 pisteen paremmalle puolelle. Sen sijaan Nokian painoarvosta puhdistettu portfolioindeksi hiipui 0,3 prosenttia pakkaselle.

Toimialoista tukevimmassa laskussa oli viestintä ja kustannus, jonka hinnoista suli päivän aikana peräti 3,7 prosenttia. Myös liikenteen lasku oli hieman yli 3 prosenttia, ja moni muukin teollisuusala sai eteensä selvän miinuksen. Nousulistan kolmosena oli kylpyhuonekalusteiden valmistaja Sanitec 12,5 prosentilla. Sitä nosti sen suurimman omistajan Wärtsilän ilmoitus, jonka mukaan se neuvottelee osuutensa myynnistä. Muille omistajille on luvassa vastaava tarjous kuin Wärtsilälle.

Soneran kurssi nousi maanantain päätöshinnasta kolmisen prosenttia. Viimeiset kaupat tehtiin 12,95 eurolla. Laskijoiden kärjessä olivat Menire, Iocore ja Viking Line.

(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.