Mainos

Pörssipäivä: Nokia toi vipinää

Erilaiset Nokiaa koskevat markkinahuhut saivat Helsingin pörssiin vipinää tänään.

Villeimpien huhujen mukaan yhtiö on jo antamassa tulosvaroitusta, mikä puolestaan sai Nokian osakkeen yhdeksän prosentin alamäkeen. Helsingissä tilanne rauhoittui, kun New Yorkissa Nokian osake käyttäytyi rauhallisemmin.

Päivän päätteeksi Nokian hinta hiipui 1,85 euroa eli 3,2 prosenttia 56,10 euroon. Eilisen pudotus haukkasi Nokian osakkeen arvosta yli viisi prosenttia. Soneran osakkeen hinta tuli pahimmillaan alaspäin 6,2 prosenttia 51,50 euroon, kun yhtiö kertoi ostavansa ruotsalaisen tietoturvayhtiön.

Soneran päätöskurssiksi kirjattiin 51,70 euroa. Hex-indeksi alentui kolme prosenttia pistelukuun 15900 ja painorajoitettu portfolioindeksi näytti 1,6 prosentin heikentymistä.

Eilen vauhdissa olleet Helsingin Puhelin ja HPY Holding olivat tänään laskussa. Myöskään metsäyhtiöt eivät jaksaneet pysytellä nousu-uralla, vaan toimiala oli heikentynyt prosentin. Pankki- ja rahoitus sekä metalli- ja konepajatoimiala vahvistuivat 1,2 prosenttia.

Kokonaisvaihto kiihtyi iltapäivällä selvästi ja päivän päivän päätteeksi vaihtoa oli koossa 1,1 miljardia euroa, josta Nokian osuus 800 miljoonaa ja Soneran 173 miljoonaa euroa.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.