Mainos

Pörssipäivä: Nokia kohotti Helsingin pörssin nousuun

Helsingin pörssin vaihdetuimman yhtiön Nokian osakkeen tuntuva kallistuminen nosti Helsingin pörssin hex-yleisindeksin melkein 3 prosentin nousuun. Nokian nousu vahvistui, kun kaupankäynti yhtiön osakkeella alkoi edellispäivää kalliimmalla myös New Yorkissa.

Nokian painoarvosta puhdistettu hex-portfolioindeksi mittasi hintojen nousuksi noin 0,6 prosenttia.

Metsäyhtiöistä UPM-Kymmene ja Metsä-Serla kertoivat tuntuvasti kohentuneista tuloksista. Vaikka arviot myös alkaneelle vuodelle olivat varovaisen myönteisiä, toimiala jäi niukasti miinukselle pehmopaperiyhtiö Metsä-Tissuen lähes 14 prosentin pudotuksen vuoksi. UPM-Kymmenellä kauppa kävi vilkkaana ja viimeiset kaupat tehtiin 33 eurolla. Se oli täsmälleen saman verran kuin päivää aiemmin. Metsä-Serlan B-osakkeella viimeiset kaupat tehtiin parikymmentä senttiä edellispäivän päätöstä kalliimmalla, millä hinta nousi 7,65 euroon.

Metsä-Tissuetakin rajummassa pudotuksessa oli ohjelmistotalo Aldata. Teknologiayhtiöiden huimakaan kasvu ei markkinoita nyt vakuuta. Vastauksena tuli noin 18 prosentin pudotus edellispäivään. Viimeiset kaupat Aldatalla tehtiin 4,91 eurolla. Nokian osakkeen hinta kallistui edellispäivästä reilut 4 prosenttia. Viimeiset kaupat tehtiin 36,14 eurolla. Soneran lasku oli noin 2,4 prosenttia; viimeiset kaupat tehtiin melko tarkalleen 20 eurolla.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.