Mainos

Pörssipäivä: Nokia jälleen miinukselle

Nokian osake päätti Helsingin pörssissä täpärästi miinukselle tänään. Torstaisen romahduksen jälkeen yhtiön kurssi on toipunut varovasti, mutta nyt suunta oli jälleen alas, vaikkakin vain 0,3 prosenttia. Päätöshinnaksi tuli 47,65 euroa.

Nokian ja koko Helsingin pörssin painoi iltapäivällä miinukselle New Yorkin teknologiapörssi Nasdaq, joka avasi alavireessä. Helsingin pörssin sulkeutuessa Sonera oli New Yorkissa yli neljän prosentin laskussa, eikä yhtiö selvinnyt Suomessakaan kolhuitta. Osake laski 4,5 prosenttia 40,60 euroon.

Analyytikoiden mukaan Soneran vajoaminen ei johdu niinkään yhtiöstä itsestään vaan alan yleisistä näkymistä. Kilpailu Euroopan umts-luvista tekee operaattoreiden kursseista juuri nyt epävakaita. Tietoenatorin notkahdus oli lopulta peräti 13,7 prosenttia.

Yhtiö kertoi puolivuotistuloksestaan ja alensi samalla koko vuoden tulosennustettaan. Huonoja uutisia oli myös Novolla, joka kertoi rankasta tulospudotuksesta. Alun järkytyksen jälkeen kurssilasku laantui ja osake palasi aivan maanantain päätöstason tuntumaan.

Aikaisemman tulosvaroituksen vuoksi yhtiön kurssista oli heinäkuussa jo vajonnut 24 prosenttia. Hex-indeksi laski maanantaista 0,8 prosenttia 13823 pisteeseen. Painorajoitettu portfolioindeksi tuli alas 1,1 prosenttia. Hiljaisen pörssipäivän vaihdoksi tuli ensimmäisen jälkipörssin jälkeen noin 670 miljoonaa euroa. (STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.