Mainos

Pörssipäivä: Nokia ja Sonera vetivät pörssiä ylös

Nokian ja Soneran osakekurssien nousu veti Helsingin pörssin tänään runsaan kolmen prosentin nousuun. Kurssitaso nousi pörssin yleisindeksillä mitattuna 3,1 prosenttia. Indeksi nousi 164,79 pistettä ja päätyi pistelukuun 5422,77. Portfolioindeksillä mitattuna nousi jäi 0,7 prosenttiin.
Pörssivaihto kohosi 560 miljoonaan euroon. Pörssissä vaihdettiin 48,7 miljoonaa osaketta. Kauppaa käytiin 105 yhtiön osakkeilla. Nousijoita keskiviikon kaupankäynnissä oli 52 ja laskijoita 31.
Nokian osakekurssi nousi 0,82 euroa eli vajaat kuusi prosenttia. Nokian päätöskurssi nousi 14,62 euroon. Soneran kurssi päätyi 4,19 euroon, missä nousua oli 0,30 euroa eli vajaat kahdeksan prosenttia tiistaista. Yhtiöt olivat keskiviikon vaihdetuimmat.
Stora Enso laski 0,33 euroa 9,20 euroon. UPM-Kymmene nousi 0,05 euroa 27,40 euroon.
Vaihdetuimmista selvää nousua kirjasivat myös Tietoenator ja Alma Media. Stora Enson lisäksi lievää laskua kirjasivat Sampo ja Orion.
Nousijoiden kärjessä olivat Spar Finland, Sysopen, Satama Interactive ja Sonera. Eniten nousseiden joukossa olivat myös TJ Group, Tietoenator, Elisa ja Nokia.
Laskijoiden kärjessä olivat Done Solutions, Biotie Therapies, Konecranes, Elektrobit ja Scanfil.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.