Mainos

Pörssipäivä: Nokia ja Sonera toivat puhtia

Helsingin pörssiviikko alkoi lupaavasti. Keskimääräistä kurssikehitystä kuvaavaa Hex-indeksi pysyi koko päivän selvästi plussan puolella ja päättyi kaupankäynnin päätteeksi 3,5 prosentin nousuun 13 777 pisteeseen.

Indeksiä kiskoivat ylös sekä Nokia että Sonera. Lähes 80 prosenttia päivän laihaksi jääneestä volyymistä käytiin näiden yhtiöiden osakkeilla. Kokonaisvaihtoa kertyi 541 miljoonaa euroa, josta kahden teknojätin osuus oli noin 440 miljoonaa. Näistä suuremman palan haukkasi tuttuun tapaan Nokia.

Välittäjät arvioivat, että maailmanlaajuinen pörssikurssien vuoristorata viime aikoina hillitsee sijoittajien intoa käydä kauppaa ainakin jonkin aikaa. Piristystä kauppaan on odotettavissa viimeistään ensi kuussa, kun yritykset alkavat tiedottaa kolmannen vuosineljänneksen tuloksestaan.

Portfolioindeksi kohosi perjantaista 1,4 prosenttia. Nokia kipusi 4,3 prosenttia 49,51 euroon ja Soneran hinta päättyi 4,7 prosenttia perjantaista paremmaksi 29,80 euroon.

Koko telekommunikaatio- ja teknologiatoimiala nousi 4,2 prosenttia. F-Secure pomppasi yhdeksän prosentin nousuun, kun tietoturvayhtiö kertoi tytäryhtiönsä tekemästä yhteistyösopimuksesta KPNQwestin kanssa.

F-Securea ei myöskään hillinnyt yhtiön tiedonanto, jonka mukaan sen loppuvuosi ei yllä voitolliseksi. Sen sijaan parannusta tulokseen on odotettavissa ensi vuonna.

Keskeisistä toimialoista metsäyhtiöiden nousu hiipui perjantain tasolle, pankki- ja rahoitusala taipui 1,4 prosenttia miinukselle ja metalli- ja konepajayhtiöt nousivat 0,4 prosenttia.
(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.