Mainos

Pörssipäivä: Motorola ja IT-ala vetureina

Nokian osakekurssi lähti reippaaseen nousuun Helsingin pörssissä keskiviikkona, kun kilpailija Motorola onnistui vakuuttamaan sijoittajat siitä, että matkapuhelinalan pahimmat vaikeudet alkavat olla takana. Illansuussa pörssiä pönkitti vielä teknologiaosakkeiden vahva avaus New Yorkissa.

Nokian osake kallistui Helsingissä yli viisi prosenttia 30,15 euroon. Nokian mukana myös Hex-indeksi kipusi 3,74 prosenttia plussalle ja päätyi 8951,20 pisteeseen. Portfolioindeksi nousi 1,37 prosenttia ja vaihtoa kertyi vajaat 940 miljoonaa euroa. Nousijoiden listalla oli enimmäkseen teknologiayrityksiä. Joukkoa veti yli 15 prosentilla 0,95 euroon kallistunut F-Secure. Amerikan-ostoksesta kertonut Proha kallistui sekin 14 prosenttia 1,14 euroon. Yli 10 prosentin nousussa olivat myös Iocore, JOT Automation, Aldata, Rocla ja Perlos. Fiskars ja Outokumpu paransivat nekin kymmenen prosentin pintaan.

Laskijoiden listan kärjessä oli Pohjola, jonka A- ja B-osakkeet menettivät osingon irtoamisen jälkeen yli 40 prosenttia arvostaan. Lääkkeiden lupaongelmista kertonut Orion kadotti noin kymmenen prosenttia arvostaan.

Iltakauppa alkoi

Helsingin pörssissä käydään tänään ensi kertaa myös iltakauppaa, joka jatkuu kello 21 saakka. Päiväkaupan päätöskurssit ja indeksit lyödään vastedeskin lukkoon kello 18 kuten tähänkin asti. Sen jälkeen on kolmen minuutin katkos ja kaupankäynti jatkuu. Seuraavan pörssipäivän muutoksia verrataan edellisen päivän kello 18 päätöskursseihin.

Ennakkoon iltakaupasta odotettiin melko hiljaista. Oman mielenkiintonsa siihen tuo se, että kun Helsingissä pyörii iltakauppa, New Yorkissa pörssipäivä on parhaimmillaan.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.