Mainos

Pörssipäivä: Metsät ja pankit nousussa Helsingin pörssissä

Nokia jatkoi melkein 2 prosentin laskussa Helsingin pörssissä tänään, mutta esimerkiksi metsäyhtiöt ja pankit kallistuivat tiistaista. Nokian laskun vuoksi pörssin yleistä hintakehitystä kuvaava Hex-indeksi heikentyi 0,8 prosenttia 6191,91 pisteeseen.

Painorajoitettu portfolioindeksi kohosi 0,5 prosenttia. Eniten vaihdetuista yhtiöistä vain Nokialle kirjattiin laskua, joskin moni muukin ylsi vain juuri ja juuri tiistaista parempaan noteeraukseen. Nokian jälkeen vaihdetuin oli energiayhtiö Fortum, joka kertoi ostavansa enemmistön puolalaisesta kaukolämpöyhtiöstä. Fortumin osakkeen hinta kallistui päivän aikana 20 senttiä 6,27 euroon.

Viimeaikainen pakkaskausi on pitänyt sen hyvässä vedossa ja tämän vuoden ennätyshinta on enää 25 sentin päässä. TeliaSonera vahvistui eilisestä vain sentillä ja viimeiset kaupat sillä tilastoitiin 3,69 euroon. StoraEnsolla kauppa päättyi 11,05 euroon, UPM-Kymmenellä 32,52 euroon ja M-Realilla 8,09 euroon.

Symbianin kanssa yhteistyöstä kertonut Elcoteq kallistui hieman päälle 20 sentillä 10,40 euroon. Päivän kokonaisvaihto jäi 645 miljoonaan euroon.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.