Mainos

Pörssipäivä: Metsäosakkeet vahvistuivat

Helsingin pörssi sulkeutui 1,5 prosenttia edellispäivän tasoa korkeammalla. Hex-indeksi päätti 16 003 pisteeseen. Painorajoitetun portfolioindeksin nousu oli poikkeuksellisesti vahvempi kuin Hexin - se kohosi 2,1 prosenttia 4690 pisteeseen.

Pörssissä juhlivat etenkin metsäyhtiöt. International Paper kertoi eilen mainiosta osavuosituloksesta, ja tänään kuului hyviä tulosuutisia Stora Enson helmikuussa ostaman Consolidated Papersin suunnalta. Nämä tiedot heijastuivat Helsingin pörssiin niin, että Metsä-Serla ja Stora Enso valtasivat kärkipaikat eniten nousseiden osakkeiden listalla. Molemmat yhtiöt paransivat 7,6 prosenttia. Kymmenen kovimman nousijan listalle mahtui myös UPM-Kymmene, jonka repäisy oli 4,7 prosenttia. UPM-Kymmene ja Stora Enson R-osake olivat myös vaihtokärjessä heti Nokian ja Soneran jälkeen.

Nokia piti nousunsa päivän loppuun asti: 0,6 euron parannus merkitsi osakkeelle 56,21 euron hintaa päivän lopussa. Nokian kohdalla odotetaan nyt pian julkistettavia Motorolan tuloslukuja. Sonera oli viime päivien tapaan vahvoilla ja kohosi 1,49 euroa tasan 52 euroon.

Useimmat toimialat pääsivät kiinni metsäyhtiöiden tahdittamaan nousuun. Pankit ja rahoitus paransi 2,0 prosenttia ja vakuutus 1,9 prosenttia. Alaspäin tulivat rakennus, 0,4 prosenttia, sekä kemianteollisuus, 0,7 prosenttia. Pörssipäivä oli heinäkuisen rauhallinen, sillä kokonaisvaihto jäi jälkipörssi ykkösen jälkeenkin alle 490 miljoonan euron.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.