Mainos

Pörssipäivä: Kunnon ylämäki

Helsingin pörssin aamun varovainen nousu kääntyi päivän mittaan kunnon ylämäeksi. Hex-indeksi paransi eilisen lukemista 3,5 prosenttia ja päätti 15566 pisteeseen. Painorajoitetun portfolioindeksin nousuksi jäi hillitympi 1,1 prosenttia.

Yleisindeksin pyrähdys perustui pitkälti Nokian mainioon päivään. Kilpailija Motorolan hyvästä tuloksesta puhtia saanut osake kallistui päivän aikana 4,9 prosenttia ja sen hinnaksi tuli viimein 58,94 euroa. Kovin kiri Nokian osakkeella alkoi vasta iltapäivällä, kun yhdysvaltalaiset sijoittajat alkoivat ostaa sitä. New Yorkissa osake kävi kaupankäynnin alkuhetkillä kuuden prosentin nousussa.

Päivä oli hyvä myös pienemmille teknologiayhtiöille. Stonesoft paransi liki kahdeksan prosenttia ja F-Secure yli seitsemän. Perlosin ja Wecanin nousu oli yli viisi prosenttia. Kokonaisuudessaan toimiala päätti 4,2 prosenttia plussalle. Keskiviikkona kirineet metsäyhtiöt lähtivät torstaina eri suuntiin.

Stora Enson A-osake oli jo 3,1 prosentin laskussa, kun Metsä-Serla jatkoi nousua 5,4 prosentilla. Metsätoimialan nousu jäi 0,2 prosenttiin. Nokian jälkeen vaihdetuimmat osakkeet olivat puhelinyhtiöt Sonera ja Elisa. Sonera jäi tismalleen eilisen päätöslukemiin 52 euroon, kun Elisa taas paransi 0,95 euroa ja päätti 52,95 euroon. Laskijoiden joukosta löytyivät vakuutus- ja liikennetoimiala. Pohjolan A-osake tuli alas 1,7 prosenttia. Jälkipörssi ykkösen jälkeen päivän vaihto oli kivunnut peräti 784 miljoonaan euroon.

(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.