Mainos

Pörssipäivä: IT-ala veti plussalle

Helsingin pörssi oli koko päivän parin prosentin alamäessä, mutta päivän päätteeksi IT-ala veti Hex-indeksin niukasti plussan puolelle. Päivän päätöslukema 13468,44 on 0,1 prosenttia eilistä korkeampi. Painorajoitettu portfolioindeksi jäi 0,25 prosenttia miinukselle.

Tieto Soneran osuudesta Norjan uuden sukupolven UMTS-matkapuhelinverkon rakentamisessa tuli vasta pörssin sulkeutumisen jälkeen, joten se ei ehtinyt vaikuttaa osakkeen kurssiin. Sonera nousi silti pari prosenttia 23,20 euroon. Tuttuun tapaan eniten vaihdetun Nokian nousu oli vähäisempää. Kurssi nousi vaivaiset 0,2 prosenttia 49,65 euroon.

JOT Automation Groupin kurssi putosi yli kuusi prosenttia yhtiön tiedotettua iltapäivällä toimitusjohtajan vaihtumisesta. Satama Interactiven alamäki jatkui yli kahdeksan prosentin vauhdilla. JOT Automationin ja Satama Interactiven alamäestä huolimatta tele- ja elektroniikka-ala oli keskeisistä toimialoista ainoa, joka päätyi plussan puolelle. Alan osakekurssit nousivat keskimäärin 0,24 prosenttia, kun esimerkiksi pankki- ja rahoitusalan kurssit laskivat lähes prosentin.

Metsä- ja metalliteollisuuden laskuluvut olivat pankkialaa pienempiä. Päivän kokonaisvaihto jäi 955 miljoonaan euroon.

(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.