Mainos

Pörssipäivä: Hex päätyi plussalle

Osakkeiden hintakehitystä Helsingin pörssissä kuvaava Hex-indeksi päätyi hienoisesti plussalle. Vaihto oli edelleen vähäistä, koska Helsingissäkin odoteltiin Yhdysvaltain keskuspankin korkopäätöstä. Se oli luvassa vasta iltakaupan päättymisen jälkeen.

Hex-indeksiä tuki vaihdetuimpien Nokian hienoinen ja Soneran hieman selvempi ylämäki. Toimialoista selvemmin nousussa olivat pankit ja rahoitusalan yhtiöt. Toimialan nousu ylsi runsaaseen 1,6 prosenttiin, kun Hex-yleisindeksin nousu jäi vajaaseen 0,6 prosenttiin. Nokian painoarvosta rajattu portfoliondeksi osoitti hintojen nousseen keskimäärin 1 prosentin.

Nokialla viimeiset kaupat tehtiin 35,19 eurolla, kun edellisen päivän päätöshinta oli 35,10 euroa. Soneran päätöshinta oli 10,75 euroa eli lähes 4 prosenttia enemmän kuin maanantain päätöshinta.

Varsinainen pörssipäivän vaihto oli hieman eilistä vilkkaampaa, mutta vajaalla 520 miljoonalla eurolla kaukana viime aikojen keskimääräisestä. Kymmenen vaihdetuimman yhtiön tietoja ei löytynyt sen paremmin eniten nousseiden tai laskeneiden kärkikymmeniköstä. Kärkinousijoiden ykköstilaa piti pieni internetkonsulttiyhtiö Endero. Se kallistui runsaat 15 prosentia, kun yhtiö oli aamulla kertonyt liittyvänsä jäseneksi amerikkalaisen Catenasin osakkuus- ja tytäryhtiöiden muodostamaan yhteistyöverkostoon. Noususta huolimatta Enderon osakkeen hinta mateli päivän päättyessä 38 sentissä. Päivän aikana osake kävi päälle 40 sentin.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.