Mainos

Pörssipäivä: Helsinki ponkaisi plussalle

Yhdysvaltain pörssin viiden-kuuden prosentin miinuslukemat eivät vaikuttaneet lannistavasti Helsingissä, vaan hintakehitystä kuvaava Hex-indeksi ponkaisi selvälle plussalle päivällä jyrkentyneen alamäen jälkeen.

Vielä kello 12.45 Hex oli runsaan 3 prosentin laskussa, mutta Yhdysvaltain pörssin avautumisen jälkeen lasku taittui nopeasti ja päivä päätyi 3,03 prosenttia plussalle.

Myös ilman Nokiaa painotettu portfolioindeksi nousi yli prosentin päivän pakkaslukemista, mutta jämähti silti 1,16 prosenttia miinukselle.

Metsäosakkeiden osalta päivä ei kääntänyt kehitystä, vaan ala jäi lopulta tasan 6 prosenttia miinukselle. Aamulla metsäyhtiöt olivat vielä selvässä nousussa, mutta osakkeet kääntyivät aamupäivällä lähes 6 prosentin laskuun, kun investointipankki Morgan Stanley heikensi suosituksiaan myös suomalaisista metsäyhtiöistä.

Nokian kurssi heilui päivän mittaan vielä 4 prosenttia miinuksella hieman päälle 15 eurossa, mutta sai potkua Yhdysvaltojen näkymistä.

Kello 18:aan mennessä kurssi oli kohentunut Helsingissäkin 1,22 euroa ja päätyi 16,96 euroon. Myös Sonera kallistui himpun ja päätyi 3,12 euroon.

Pörssin kokonaisvaihto oli 567,76 miljoonaa euroa.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.