Mainos

Pörssipäivä: Helsingissä laskupäivä

Helsingin pörssissä tänään oli laskupäivä. Negatiiviset tunnelmat vahvistuivat, kun kauppa New Yorkissa alkoi hienoisella laskulla.

Helsingin pörssin hintakehitystä kuvaava Hex-indeksi päätyi lopulta 1,5 prosentin laskuun ja 6146,51 pisteeseen. Nokian painoarvosta rajattu portfolioindeksi jäi 0,4 prosenttia heikommaksi kuin eilen. Nokialla kauppaa käytiin reilut 3 prosenttia eilistä halvemmalla. Päivän viralliseksi päätöshinnaksi kirjautui 18,25 euroa.

Päivän laskukärjessä komeili noin 50 prosentilla ohjelmistotalo Aldata, joka pudotti toistamiseen tämän vuoden myyntiarviotaan ja ensi kerran tulosarviotaan. Rajun alamäen jälkeen Aldatalla käytiin kauppaa juuri ja juuri alle 1 eurolla.

Kauppaa käytiin edelleen varsin maltilliseen tahtiin ja virallisen kaupankäynnin päättyessä kauppaa oli kertynyt vajaalla 660 miljoonalla eurolla.

Päivän laskulinjasta selkeimmin poikkesi metalliteollisuus, mutta yksikään metalliyhtiö ei yltänyt kymmenen vaihdetuimman yhtiön listalle. Keskimäärin metalliyhtiöiden osakkeet vahvistuivat reilut 3,6 prosenttia.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.