Mainos

Pörssiosakkeet laskuun elokuussa

Elokuu oli Helsingin pörssissä laskukuukausi. Osakkeiden hinnat halpenivat kuukauden aikana keskimäärin kahdeksan prosenttia. Nokian painoarvoa rajoittavan portfolioindeksin mukaan lasku oli 6,9 prosenttia.

Kuluvan vuoden alusta lukien osakkeiden hinnat olivat elokuun loppuun mennessä kallistuneet keskimäärin 33,4 prosenttia. Osakevaihtoa pörssille kertyi tammi-elokuussa 112,7 miljardia markkaa eli 80 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna vastaavaan aikaan. Elokuussa pörssilistan vaihto oli 15,3 miljardia markkaa. OTC-listalla vaihtoa kertyi 92 miljoonaa ja meklarilistalla 119 miljoonaa markkaa.

Pörssin markkina-arvo eli kaikkien pörssilistalla noteerattujen osakkeiden yhteisarvo oli elokuun lopussa 385,5 miljardia markkaa. Vuosi sitten pörssin markkina-arvo oli 278 miljardia markkaa ja viime vuoden lopussa 284,9 miljardia markkaa.

Synkintä kurssilasku oli elokuussa Nokian johdolla tietoliikenne- ja elektroniikkayhtiöillä, joiden hinnat halpenivat keskimäärin 11,1 prosenttia. Metalliteollisuuden osakkeet halpenivat elokuussa 9,7 prosenttia ja rakennusyhtiöiden osakkeet 9,4 prosenttia.

Myös OTC-listan yhtiöiden osakkeet laskivat elokuussa keskimäärin 3,5 prosenttia. Sen sijaan meklarilistalle indeksi kirjasi 7,4 prosentin nousun, ja nousun takana olivat etenkin eestiläispankkien osakkeet.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.