Mainos

Pörssin vuoristorataviikko päättyi nousuun

Helsingin pörssin vuoristorata rauhoittui perjantaina kohtuulliseen vajaan kolmen prosentin nousuun, kun sekä Nokian että Soneran kurssit vahvistuivat edelleen. Myös alkuviikosta enimmillään kymmenillä prosenteilla halventuneet teknologiaosakkeet kohensivat yhä asemiaan. Sijoittajien hermostuksesta kertoi kuitenkin se, että JOT Automationin iltapäivällä antama tulosvaroitus painoi sekä sen että fuusiokumppani PMJ Automecin kurssit noin 25 prosentin syöksylaskuun.

Porssi

Samaan aikaan useiden muiden teknologiayhtiöiden osakkeet olivat lähes 10 prosentin nousussa, ja koko teke- ja elektroniikkasektori kallistui 3,65 prosenttia. Nokian päätöskurssi Helsingissä oli 229,70 euroa eli 9,50 euroa torstaita ylempänä. Alimmillaan Nokian kurssi ehti viikon aikana käydä 190 euron pinnassa. Maanantaina 15 prosenttia alaspäin romahtanut Sonerakin oli perjantaina elpynyt lähes viikon takaiselle tasolle. Yhtiön osakkeesta maksettiin nyt 68,50 euroa, 1,20 euroa torstaita enemmän.

Edellisen viikon perjantaina Soneran päätöskurssi oli 71,30 euroa. Hex-indeksi nousi perjantaina 2,91 prosenttia 16916,68 pisteeseen eli noin 230 pistettä viikon takaista lukemaa ylemmäs. Portfolioindeksi oli vain 0,16 prosentin nousussa ja vaihtoa kertyi runsaat 1,1 miljardia euroa.

Korot

Comptel nousijoiden kärjessä

Vaihdetuimpien listan kolmosena oli 2,40 eurolla 7,20 euroon halventunut JOT Automation ja neljäntenä Pohjolan B-osake, jonka hinta putosi nyt eurolla 79 euroon. Alkuviikosta teknologiaosakkeitten laskusta hyötyneet metsäosakkeet painuivat viikon lopulla alaspäin ja olivat nyt keskimäärin 2,73 prosentin laskussa. UPM-Kymmene halpeni 1,10 eurolla 28,20 euroon ja Stora Enso 0,40 eurolla 10,90 euroon.

Päivän nousijoiden listan kärjessä oli lähes 15 prosentilla 114,50 euroon kallistunut Comptel. Myös Nedecon, Biohit, Rapala Normark, Talentum, ja Tieto X ylsivät kaksinumeroisiin nousuprosentteihin. Vaihdetuimpien listalle kivunnut Stonesoft sen sijaan oli yli 9 prosentin laskussa ja halpeni 19,50 euroon. Metalliyhtiöiden kurssit olivat keskimäärin lievässä 0,53 prosentin laskussa. Pankki- ja rahoitussektori halpeni 0,76 prosenttia. (STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.