Mainos

Pörssin varsinainen kaupankäyntiaika pitenee

Uudistus yhtenäistää kaupankäyntiajat Helsingin ja Tukholman pörsseissä.

Helsingin pörssin varsinaista kaupankäyntiaikaa jatketaan 27. syyskuuta alkaen puolella tunnilla kello 18.30:een. Samalla erillisestä iltakaupankäynnistä luovutaan kokonaan vähentyneen kysynnän vuoksi.

Uudistus yhtenäistää kaupankäyntiajat Helsingin ja Tukholman pörsseissä. Helsingin, Tallinnan ja Riian pörssit ottavat samalla käyttöön Saxesso-kaupankäyntijärjestelmän, joka on jo käytössä Tukholman pörssissä. Baltiaan luodaan omat yhteismarkkinat, joilla arvopapereita markkinoidaan yhteisellä Baltia-listalla ja seurataan yhteisellä Baltix-indeksillä.

Helsingin pörssiä pyörittävä Omx Exchanges -yhtiön mukaan muutokset ovat askel kohti täysin yhtenäisiä arvopaperimarkkinoita Pohjoismaissa ja Baltiassa, kun samaa järjestelmää ja yhteistä säännöstöä käytetään Tukholman, Helsingin, Tallinnan, Riian, Kööpenhaminan, Oslon ja Islannin pörsseissä. Vilnan pörssi ottanee Saxess-järjestelmän käyttöön ensi vuonna.

Omx on Tukholman ja Helsingin pörssien yhdistyessä syntynyt yhtiö, joka tunnettiin aiemmin nimellä Omhex. Yhtiö on laajentunut Baltian pörsseihin ja on ilmaissut kiinnostuksensa myös Varsovan pörssiä kohtaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.