Mainos

Pörssin vaihtoennätys ylittyi

Osakevaihto Helsingin pörssissä on kuluvan vuoden aikana ollut ennätysvilkasta. Osakevaihto ylitti viime perjantaina viime vuodelta peräisin olevan ennätysvaihdon ja nousi 186,7 miljardiin markkaan. Vuonna 1997 pörssilistan osakkeita vaihdettiin 186,2 miljardin markan arvosta.

Pörssin päivävaihto on kuluvan vuoden aikana ollut keskimäärin 1,1 miljardia markkaa eli 352 miljoonaa markkaa viime vuoden keskimääräistä päivävaihtoa enemmän. Lamavuosia edeltänyt ennätys vuodelta 1989 oli keskimäärin 132 miljoonaa markkaa päivässä. Viime vuosikymmenen alusta osakevaihto Helsingin pörssissä on lisääntynyt huomattavasti. Koko vuonna 1980 pörssin osakevaihto oli vain vaatimattomat 307 miljoonaa markkaa, ja yli miljardin markan vuosivaihtoon pörssi nousi vasta vuoden 1983 aikana.

Kurssit nousseet yli 26 prosenttia

Osakkeiden hinnat Helsingin pörssissä olivat perjantaihin mennessä vahvistuneet kuluvan vuoden aikana keskimäärin 26,4 prosenttia. Hex-yleisindeksin kehitystä on hallinnut painoarvoltaan suuri Nokia, ja sen painoarvoa rajoittavan Hex-portfolioindeksin mukaan osakkeiden hinnat olivat perjantaina vain 4,5 prosenttia.

Korkeimmillaan osakkeiden keskimääräistä hintakehitystä kuvaava Hex-yleisindeksi oli 21. heinäkuuta. Indeksissä oli nousua tuolloin viime vuoden lopusta yli 66 prosenttia. Vuoden huipputasostaan Hex-indeksi on menettänyt 1251,51 pistettä eli 22,7 prosenttia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.