Mainos

Pörssikurssit

Partekin osakkeella tehtiin heti pörssin avauduttua todellinen jättikauppa. Kaupassa vaihtui miljoona Partekin osaketta 100 markan kappalehintaan. Kaupan kokonaisarvo oli yhteensä huimat 100 miljoonaa markkaa. Partekin osakkeelle eilen annettu ostosuositus nosti tänään yhtiön osakekurssin uuteen huippuarvoon 100 markkaan.

Myös muu metalliteollisuus oli vahvassa noususuunnassa. Sekä Rauman että Koneen osakkeita vaihtui vuoden ylimpiin kursseihin. Rauman huippuarvo on nyt 125 markkaa ja Koneen 672 markkaa. Myös KCI Konecranes sivusi vuoden korkeinta arvoaan 235 markkaa.

Myös metsäteollisuus jatkoi keskiviikkona alkanutta vahvaa nousuaan. Metsäteollisuusyhtiöt saivat potkua Wall Streetiltä, jossa metsäteollisuustoimiala vahvistui tiistaina reilulla kuudella prosentilla. Enson R-osaketta vaihtui tänään vilkkaasti yhteensä 85 miljoonan markan arvosta. Enson R-sarjalle kirjattiin samalla uusi ennätyskurssi 51 markkaa. Myös UPM Kymmene ja Metsä-Serla paransivat noteerauksiaan. UPM Kymmenelle kirjattiin Enson ohella jälleen uusi huippuarvo 135,50 markkaa.

Eilen myyntisuosituksen saanut Nokia jatkoi aamupäivällä laskuaan. Nokian A-osaketta vaihtui tänään jatkuvan kaupankäynnin aikana 412-420 markan hintahaarukassa yhteensä 175 miljoonalla markalla.

Wall Street aukesi tänään nousujohteisesti. Myös Nasdaq-indeksi oli kaupankäynnin alkuminuuttien jälkeen 1,3 pistettä plussalla. Wall Streetin aamun positiivinen trendi nosti myös Nokian A-osakkeen 420 markan tasolle.

Hex yleisindeksillä mitattuna pörssikurssit vahvistuivat tänään 0,4 prosenttia. Hex päätyi tänään kaupankäynnin päätteeksi 3 384 pisteeseen. Myös muissa Euroopan pörsseissä oltiin yhden laskupäivän jälkeen jälleen nousutunnelmissa. Frankfurtissa DAX nousi jälleen 4 000 pisteen paremmalle puolelle. DAX-indeksi oli 4041 pistettä. Nousua edellispäivään verrattuna oli reilu prosentti. Myös Pariisissa ja Lontoossa kurssit olivat lievässä myötätuulessa.

Valuuttamarkkinoilla dollari on vahvistunut viikon aikana. Tänään dollarista sai maksaa jo 5,22 markkaa. Dollari on vahvistunut Euroopassa myös Ranskan frangia ja Saksan markkaa vastaan. Saksan markan arvo oli tänään 2,97 markkaa.
(STT/Boss Information Oy)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.