Mainos

Pörssikurssit laskivat

Japanissa hätärahoitusta, Latinalainen Amerikka välttyi romahdukselta.

Yhdysvaltain terrori-iskut ovat sekoittaneet pahasti maailman arvopaperimarkkinat. Pörssikurssit putosivat monissa pörsseissä yön ja aamun aikana i 5-9 prosenttia, mutta pelättyä romahdusta ei kuitenkaan tullut. Tokion pörssikurssit laskivat tänään 6,63 prosenttia terrori-iskun vuoksi lyhennetyn pörssipäivän aikana.

Latinalaisessa Amerikassa Brasilian pörssi laski eilen paikallista aikaa lähes 8 prosenttia ja Meksikon 5,6 prosenttia.

Yhdysvaltain terrori-iskujen pelättiin iskevän erityisen rajusti Latinalaiseen Amerikkaan, sillä heilahdukset Yhdysvaltain taloudessa tuntuvat voimakkaimmin juuri Latinalaisessa Amerikassa.

Tokiossa Japanin keskuspankki antoi markkinoille hätärahoitusta 110 miljardin markan (18,5 miljardin euron) arvosta estääkseen kaaoksen maan arvopaperimarkkinoilla. Rahoitus tapahtui ostamalla markkinoilta valtion arvopapereita.

Euroopassa pörssikurssit olivat laskeneet jo eilisiltana Suomen aikaa melkoisesti. Frankfurtin pörssin sähköisen kaupankäynnin Xetra Dax -indeksi putosi peräti 8,49 prosenttia, ja muissakin pörsseissä Helsinki mukaan lukien pudotus oli säännönmukaisesti yli 5 prosenttia.

New Yorkin pörssi suljettu

Kaupankäynneissä oli myös katkoja pommiuhkien ja turvatoimien vuoksi mm. Lontoossa ja Frankfurtissa. New Yorkin pörssit ovat kiinni myös tänään, ja alueelliset pörssit Los Angelesissa, Chigacossa ja Philadelphiassa ilmoittivat myös pitävänsä ovet suljettuina. Yhdysvalloissa myös sähköinen kaupankäynti on keskeytetty useissa pörsseissä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.