Mainos

Pörssikurssit laskivat kautta linjan

Osakkeiden hinnat Helsingin pörssissä kääntyivät tänään laskuun kautta linjan. Hex-yleisindeksin mukaan kaupantekokurssit putosivat keskimäärin 1,7 prosenttia.

Laskun taustalla oli Euroopan korkomarkkinat tänään vallannut levottomuus. Frankfurtissa osakekurssit tippuivat keskimäärin 1,8 prosenttia, ja kurssit olivat laskussa myös Lontoon ja Pariisin pörsseissä. Ostotarjouksilla mitaten yhteensä 66:n osakkeen noteeraus laski. Ostotarjous pysyi ennallaan 16 osakkeella ja vain seitsemän osakkeen ostotarjous parani.

Pörssin osakevaihto oli kuitenkin varovaista, ja jälkipörssi ykkösen päättyessä vaihtoa oli kertynyt 561 miljoonaa markkaa. Nokian osuus vaihdosta oli 177 miljoonaa, UPM:n 49 miljoonaa, Meritan 48 miljoonaa, Cultorin 43 miljoonaa ja Pohjolan 27 miljoonaa markkaa. Korkojen nousu heijastui etenkin finanssiryhmien osakkeiden kursseihin. Pankkiosakkeet halpenivat tänään 2,3 prosenttia, ja vakuutusryhmälle kertyi miinusta 2,8 prosenttia. Teollisuudessa jyrkimmin eli keskimäärin 2,3 prosenttia putosivat Nokian johdolla tietoliikenneryhmän osakkeet.

Pankkiryhmässä Meritan A-osakkeen päätöshinta putosi 0,40 markkaa 17,80 markkaan ja B-osakkeen 0,70 markkaa 20,30 markkaan. Okon pudotus oli 1,50 markkaa 71,50 markkaan ja ÅAB:n osakkeet halpenivat 1-2 markkaa: kanta 98 markkaan ja etuosake 97 markkaan.

Sammon osakkeen hinta putosi alimmillaan 445 markkaan, mutta viimeinen kauppa ennen jälkipörssiä tehtiin 450 markan kurssiin. Siinä oli laskua eilisestä 14 markkaa. Pohjolan A-osakkeen viimeinen vaihtokurssi laski kolme markkaa 138 markkaan ja B-osakkeen neljä markkaa 139 markkaan.

Nokian A-osakkeen hinta putosi päivän aikana 5,90 markkaa 310,50 markkaan. K-osakkeella viimeinen kauppa tehtiin 307 markan kurssiin, jossa oli päivälaskua kymmenen markkaa. Vaisalan lasku 15 markkaa 330 markkaan.

Myös kemianteollisuuden osakkeilla oli tänään synkkä laskupäivä. Keskimäärin alan osakkeet halpenivat lähes kaksi prosenttia; Askon päätöshinta putosi 13 markkaa 425 markkaan ja Nesteen kolme markkaa 129,50 markkaan. Myös Orionin osakkeilla lasku oli kolmisen markkaa 180 markkaan.

OTC-osakkeiden hinnat laskivat tänään 1,4 prosenttia, ja meklarilistalla lasku oli keskimäärin puoli prosenttia. OTC-osakkeiden vaihto jäi kolmeen miljoonaan markkaan ja meklarilistalle vaihtoa kertyi runsaat yhdeksän miljoonaa markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.