Mainos

Pörssikatsaus

Osakkeiden hinnat kallistuivat Helsingin pörssissä tänään. Osakkeiden yleisestä kurssikehityksestä kertova Hex-indeksi nousi päivän aikana 1,06 prosenttia ja päätyi pistelukuun 6119,33. Portfolioindeksi, jossa Nokian painoarvo on rajoitettu, nousi 0,81 prosenttia.

Nokian A-osakkeen hinta kallistui 1,90 euroa 126,50 euroon. Ruotsalaisen Enatorin kanssa yhdistyvän Tiedon osake vahvistui heti uutisen julkistamisen jälkeen. Tieto nousi vaihdetuimpien listan toiselle sijalle ja yhtiön osake kallistui 6,25 prosenttia 40,80 euroon.

Myös suurten metsäyhtiöiden osakkeita vaihtui vilkkaaseen tahtiin. UPM-Kymmenen osake kallistui keskiviikkona 0,85 prosenttia 23,60 euroon.
Myös Finvestin osake nousi tänään selvästi, kun yhtiö oli kertonut keskittyvänsä tulevaisuudessa sijoitus- ja rahoitusalalle.
A-osake kallistui 54 prosenttia ja B-osake 21 prosenttia.

Toimialoista metsäosakkeiden hinnat kallistuivat 2,33 prosenttia ja metalli- ja konepajaosakkeet 1,2 prosenttia. Pankki- ja vakuutusalan osakkeiden hinnat sen sijaan halpenivat keskimäärin 1,18 prosenttia.

Kokonaisvaihtoa Helsingissä kertyi varsinaisen kaupankäynnin aikana noin 230 miljoonan euron arvosta.
Nokian kurssi oli nousussa New Yorkin pörssissä kaupankäynnin alussa. Osakkeen hinta oli kallistunut 2,16 dollaria. Suomen aikaa kello 17.45 osakkeen hinta oli 137,16 dollaria.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.