Mainos

Pörssikatsaus

Helsingin pörssi on kääntynyt vaihteeksi miinukselle muutaman päivän ennätystehtailun jälkeen. Yleistä kurssikehitystä kuvaava Hex-indeksi oli klo 13.45 laskenut 0,8 prosenttia pistelukuun 7 738,30. Myös portfolioindeksi heikkeni 0,7 prosenttia.

Hexiä veti alaspäin Nokia, jonka kurssi laski 0,8 euroa 85 euroon. Aamulla pohjoismaiseen vahinkovakuutusyhtiön liittymisestä ilmoittanut Pohjola kipusi Nokian jälkeen vaihdetuimpien osakkeiden listalla toiseksi. Yhtiön molemmat osakkeet nousivat keskimäärin seitsemän prosenttia noin 50 euroon.

Sampo kohosi kolmannelle tilalle ja yhtiön A-osakkeen hinta parani kolme prosenttia 28 euroon. Soneran kanssa yhteisyrityksen perustanut Talentum nousi vajaat kahdeksan prosenttia prosenttia 15,40 euroon, mutta Soneran osake laski 21,60 euroon.

Toimialoista metsäteollisuus oli painunut miinukselle 1,2 prosenttia, metalli- ja konepaja 1,4 prosenttia ja pankki- ja rahoitusala 1,2 prosenttia. Kokonaisvaihtoa oli koossa 146 miljoonaa euroa eli noin 868 miljoonaa markkaa.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.