Mainos

Pörssikatsaus

Kaupankäynti päättyi tänään Helsingin pörssissä laskutunnelmissa. Osakkeiden yleisestä kurssikehityksestä kertova Hex-indeksi laski 0,93 prosenttia ja päätyi pistelukuun 6 777,40. Välittäjien mukaan tunnelma markkinoilla oli varovaisen odottava Euroopan keskuspankin neuvoston kokouksen vuoksi. EKP:n on määrä kokouksessaan päättää korkojen kohtalosta.

Nokian A-osake halpeni Helsingissä 0,79 prosenttia 150,2 euroon. Helsingin Puhelimen E-osake puolestaan halpeni peräti 13 prosenttia 38,00 euroon. Aikaisemmin tänään Helsingin Puhelin kertoi uskovansa osakekohtaisen tuloksensa pysyvän tänä vuonna viime vuoden tasolla yrityskauppojen liikearvojen poistojen nakertaessa osakekohtaista tulosta.

Metsäosakkeet sen sijaan kallistuivat. Esimerkiksi UPM-Kymmenen osake kallistui 0,10 euroa 23,90 euroon ja Stora Enson R-osake 0,15 euroa 8,95 euroon. Toimialoista metsäosakkeiden hinnat kallistuivat keskimäärin 0,39 prosenttia ja pankki- ja vakuutusalan osakkeet 0,81 prosenttia. Metalli- ja konepajaosakkeet halpenivat 0,15 prosenttia.

Kokonaisvaihtoa Helsingissä kertyi varsinaisen kaupankäynnin aikana noin 280 miljoonan euron arvosta.

Nokian kurssi oli laskussa myös New Yorkissa kaupankäynnin alussa. Nokian osake oli halventunut 1,69 dollaria ja Suomen aikaa kello viideltä osakkeen hinta oli noin 162,1 dollaria.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.