Mainos

Pörssikatsaus

Pörssiviikko päättyi laskutunnelmissa Helsingissä. Tämä johtui lähinnä Nokian kurssin reippaasta heikkenemisestä.

Osakkeiden yleisestä kurssikehityksestä kertova Hex-indeksi laski perjantaina 2,0 prosenttia ja päätyi pistelukuun 5870,43. Portfolioindeksi, jossa Nokian painoarvoa on rajoitettu, sen sijaan laski vain 0,08 prosenttia.

Metsäosakkeiden hinnat kallistuivat selvästi. Toimialan osakkeet kallistuivat keskimäärin 3,58 prosenttia, kun taas metalli- ja konepajaosakkeiden hinnat kallistuivat 0,93 prosenttia ja pankki- ja vakuutusosakkeet 0,9 prosenttia.

Nokian A-osakkeen hinta halpeni 3,94 prosenttia 117,1 euroon. Metsäyhtiöistä vaihdetuimpien listalla keikkui muun muassa UPM-Kymmene. Yhtiön osake kallistui 0,10 euroa 24,50 euroon. Vaihdetuimpien listalle oli noussut myös Huhtamäki. Yhtiö kertoi tänään, että makeisryhmä Leafille etsitään aktiivisesti yhteistyökumppania erityisesti Euroopan alueelta. Huhtamäen kurssi vahvistui ilmoituksen jälkeen ja päivän päättyessä yhtiön osakkeen hinta oli kallistunut 2,10 euroa 35,00 euroon. Kokonaisvaihtoa kertyi reilun 300 miljoonan euron edestä.

Nokian kurssi oli laskussa myös New Yorkin pörssissä. Yhtiön osake oli halventunut dollarin ja Suomen aikaa kello viideltä osakkeen hinta oli 132 dollaria eli noin 690 markkaa.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.