Mainos

Pörssikatsaus

Helsingin pörssi avautui selvässä laskussa sen jälkeen, kun Nokian ja Soneran kurssit muiden teknologiaosakkeiden tapaan painuivat alaspäin New Yorkissa eilen.

Viidentoista minuutin kaupankäynnin jälkeen Hex-indeksi oli noin 2,7 prosenttia miinuksella 8660 pisteen vaiheilla. Nokiasta maksettiin 28,90 euron hintaa, joka oli 1,25 euroa pääsiäistä edeltävää tasoa matalampi. Soneran kurssi painui yli seitsemän prosenttia alaspäin 9,40 euroon.

Myös vaihdetuimpien listan kakkoseksi noussut Sampo oli pienessä laskussa, samoin kolmantena ollut UPM-Kymmene. Eniten laskeneiden listalla olivat aamulla mm. JOT Automation ja Perlos, mutta teknologiayhtiöitä löytyi myös nousijoiden joukosta.

Portfolioindeksi lähti aamulla runsaan prosentin laskuun. Kauppa kävi pääsiäistauon jälkeen suhteellisen vilkkaasti, sillä vaihtoa oli varttitunnin jälkeen koossa jo noin 80 miljoonaa euroa. Keskeisistä toimialoista metsäyhtiöt olivat aamulla vajaan kahden prosentin laskussa, metallisektori prosentin verran plussalla ja pankki- ja rahoitusala entisellä tasolla.

Helsingin pörssissä kokeillaan tänään toistamiseen myös iltakaupankäyntiä, joka viime torstaina keskeytyi teknisen vian takia jo vajaan tunnin jälkeen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.