Mainos

Pörssikatsaus

Helsingin pörssin kaupankäynti oli perjantaina vahvasti miinusmerkkistä pitkälle iltapäivään. Pientä piristymistä pörssiin tuli sen jälkeen, kun Yhdysvaltain toukokuun työttömyysluvut olivat hieman huhtikuuta paremmat. Vastaavasti amerikkalaisten ostopäälliköiden indeksiluvut heikensivät jälleen odotuksia Yhdysvaltain talouden pikaisesta toipumisesta.

Helsingissäkään ei lopulta löydetty selvää suuntaa, vaan Hex-indeksin päätöspisteiksi tuli 10077. Muutos edellispäivään oli niukat 0,02 prosenttia. Painorajoitettu portfolioindeksi heikkeni 0,7 prosenttia. Kaupankäynti Helsingissä vilkastui selvästi Yhdysvaltain talousdatan julkaisemisen jälkeen ja päiväkaupankäynnin lopuksi kokonaisvaihtoa oli koossa 730 miljoonaa euroa.

Osakkeista päivän laskija oli Sonera, jonka kurssi hiipui 8,5 prosenttia 9,35 euroon. Matkapuhelimia valmistavan Benefonin osakkeen hinta puolestaan laski seitsemän prosenttia 4,23 euroon. Nokian osakkeen hintaan tuli lisää 0,13 euroa, mikä merkitsi 34,31 euron päätöstä. Keskeisistä toimialoista metsäteollisuus paransi 1,3 prosenttia sekä pankit ja rahoitus prosentin. Metalli- ja konepajateollisuus heikkeni 0,6 prosenttia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.