Mainos

Pörssikatsaus

Nokia ja Sonera ovat vetäneet Helsingin pörssin yli kolmen prosentin nousuun. Hex-yleisindeksi oli noin kello 12.30 noussut 3,35 prosenttia pistelukuun 8486.

Sonera oli peräti 8,29 prosentin nousussa 9,40 euron arvossa. Nokian kurssi oli myös kohentunut 4,66 prosenttia 28,05 euroon. Myös muut teknologiaosakkeet kuten PMJ Automec, Stonesoft, TJ Group, Perlos ja Comptel kirjasivat selviä nousulukuja.

Laskijoista huomattavin oli maanantaina yhtiökokouksen pitänyt Kesko, jonka B-osake menetti lähes 8,5 prosenttia arvostaan. Painorajoitettu portfolioindeksi nousikin yleisindeksiä rauhallisemmin 1,6 prosenttia.

Helsingin pörssi seurasi New Yorkin arvopaperimarkkinoiden maanantaista nousua. Myös Euroopan suurimmissa pörsseissä oli tiistaina nousuvirettä erityisesti tekno-osakkeissa.

Nokian kurssi innostui, vaikka yhtiön Sveitsin verkkokauppaan liittyy rahoituspaketti. Viime viikolla rahoituspaketit käänsivät Nokian kurssin jyrkkään laskuun. Vaihtoa oli Helsingin pörssissä kertynyt 228 miljoonaa euroa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.