Mainos

Pörssikatsaus

Helsingissä odoteltiin eilen uutisia Opecin öljyministereiden kokouksesta. Vaihto oli vähäistä ja kurssit lievässä laskussa pitkin päivää. Hex-indeksi kuitenkin nousi päivän päätteeksi 0,4 prosenttia edellistä päätöstasoa korkeammalle. Sonera vahvistui nelisen prosenttia, mutta teknologiaosakkeet kehittyivät muutoin epäyhtenäisesti. Metsäsektori oli vaihteeksi nousussa.

280300eipor

Japanissa Nikkei-indeksi on vahvan eilisen jälkeen ollut pitkin päivää laskussa. Lasku on saanut vauhtia niin kotimarkkinoilta kuin Yhdysvalloistakin. USA:ssa Microsoftin lasku iski eilen markkinoihin. Yhtiön sopu monopolioikeudenkäynnissä liittovaltion kanssa näyttää epävarmalta, joten osakekurssi kääntyi laskuun. Microsoft veti Dow Jones -indeksin vajaan prosentin laskuun lähes 11 000 pisteeseen.

Teknologiaosakkeiden Nasdaq-indeksi putosi alle 5000 pisteen. Vaihto jäi kuitenkin vähäiseksi. Nokia oli New Yorkissa reilussa nousussa, ja se päätyi kuusi euroa Helsingin eilistä kurssia korkeammalle. Myös Sonera vahvistui New Yorkissa, mutta sen kurssi jäi Helsinkiä alemmaksi.

280300eival

Kaukoidän valuuttamarkkinoilla jeni on hiukan vahvistunut dollarin kustannuksella. Jeniä ostetaan, koska Japanissa odotetaan ensi viikolla uutta tietoa maan talouden kehityksestä. Ns. Tankan-raportin uskotaan osoittavan merkkejä paremmasta. Sekä USA:n että Saksan pitkät korot ovat pysyneet ennallaan. Euribor nousi eilen 3 prosenttiyksikön sadasosaa.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.