Mainos

Pörssikatsaus

Helsingin pörssi toipui tänään keskipäivän notkahduksestaan ja nousi koko iltapäivän tasaisesti.

ilta

Hex-yleisindeksi kohosi lopulta 224 pistettä eli 1,5 prosenttia pistelukuun 14826,9. Myös painorajoitettu portfolioindeksi vahvistui 1,4 prosenttia, kun telealan lisäksi muun muassa kemian-, kaupan- ja vakuutusalan osakkeet kohosivat.

Kovimpia kallistujia olivat Sanitec ja Tieto-Enator. Sanitec sai miltei kymmenen prosenttia potkua 13,3 euroon ja Tieto-Enator vahvistui sekin 8,9 prosenttia 67,5 euroon.

Vaahto-Groupin K-osake ponkaisi 20,7 prosenttia 4,95 euroon. Pörssin painavimmat osakkeet Nokia ja Sonera vahvistuivat nekin, vaikka osviittaa ei saatukaan Yhdysvaltain markkinoilta.

Nokia kallistui 2,7 euroa 182,2 euroon ja Sonera 1,55 euroa 70,25 euroon. Vetoapua tuli tällä kertaa europörsseistä, jotka vahvistuivat iltapäivällä.

Laskussa olivat esimerkiksi rakennus- ja ruoka-alat. Raisio heikkeni lopulta 6,3 prosenttia 3,7 euroon käytyään ensin jo 3,55 eurossa.

Metalli- ja metsäosakkeet olivat hienoisessa nousussa, pankkiala pysytteli perjantain tasolla. Kaupankäynti oli kohtuullisen vilkasta, ja kokonaisvaihtoa kertyi 629 miljoonaa euroa.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.