Mainos

Pörssikatsaus

Nokia-vetoinen Helsingin pörssi avautui aamulla odotetusti laskutunnelmissa, mutta selkeä vastavirtaan porskuttaja oli UPM-Kymmene. Sen osake nousi yli seitsemän prosenttia. International Paperin kilpaileva ostotarjous Championista miellytti sijoittajia, minkä seurauksena UPM-Kymmenen osake vahvistui heti kaupankäynnin alkuhetkinä lähes kaksi ja puoli euroa 30,10 euroon.

Koko metsätoimiala näytti 3,3 prosentin vahvistumista. Helmikuussa UPM-Kymmenen osake heikkeni selvästi, kun yhtiö oli ilmoittanut aikeestaan ostaa amerikkalainen Champion International. Stora Enson A-osaketta vaihdettiin 11 euroon, mikä on 0,10 euroa edellistä päätöshintaa enemmän. R-osakkeesta maksettiin lähes sama kuin kiirastorstaina eli 10,40 euroa. Kello 10.40 Hex-indeksi näytti pistelukua 15355, missä on laskua 3,3 prosenttia. Hexiä vetivät alaspäin Nokia ja Sonera, jotka molemmat kärsivät New Yorkin Nasdaq-indeksin alamäestä. Nokian hinta oli tullut alaspäin 2,45 euroa 52,50 euroon ja Sonera 1,8 euroa 54,70 euroon.

Koko telekommunikaatio- ja elektroniikkatoimiala oli heikentynyt 4,3 prosenttia. Metalli- ja konepajatoimiala näytti 0,7 prosentin vahvistumista ja pankki- ja rahoitustoimiala 0,2 prosenttia.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.