Mainos

Pörssikatsaus

Helsingin pörssin Hex-indeksi alkoi tänään hätyytellä 16000 pisteen rajaa, kun nousua kertyi ensimmäisten minuuttien aikana yli 500 pistettä. Indeksin pisteluku oli 15924, ja nousuprosentti oli 3,4. Vanhaan tapaan teknologia- ja teleosakkeet olivat hyvässä vedossa, koko toimiala hypähti 3,9 prosenttia.

Nokian osakkeesta maksettiin 54,60 euroa, mikä on 1,8 euroa tiistaista enemmän. Soneraa vaihdettiin 3,5 euroa edellispäivää kalliimmalla 56,80 euron hinnalla. Soneraa virkistää myös puolilta päivin odotettu osavuositulos, josta ennakkoarviot ovat povanneet hyviä tietoja. Pörssin positiivista virettä vahvisti sekin, että Nokian painoarvosta rajoitettu portfolioindeksi näytti yli kahden prosentin parannusta.

Toinen merkittävä alkuvuoden tulostietojen kertoja on tänään UPM-Kymmene, joka ei enää jaksanut pysytellä eilisen vedossa. Metsäyhtiön osake heikkeni 0,3 euroa 29 euron tasolle. Metsätoimiala pysytteli eilisen tasolla.

Tuloksensa heikentymisestä odotetusti kertonut JOT Automation nousi kymmenen vaihdetuimman osakkeen listalle, ja yhtiön osake kohosi 0,65 euroa 6,30 euroon. Kokonaisvaihtoa kertyi ensimmäisten 20 minuutin aikana 65 miljoonaa euroa.

(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.