Mainos

Pörssikatsaus

Kaupankäynti Helsingin pörssissä lähti tänään odotetusti laskuun. Kaupankäyntiä masensi edellisillan New Yorkin teknologiaosakkeiden lasku, kun Oracle ja IBM olivat viestittäneet, että niiden kolmannen vuosineljänneksen tulos saattaa olla pettymys.

Lisää vettä myllyyn tuli kotimarkkinoilta, kun Perloksen aamuinen osavuositulos sai sijoittajat varpailleen. Yhtiö kertoi tuloksensa ja liikevaihtonsa parantuneen, mutta varoitti samalla, että kapasiteetin alhainen käyttöaste toisella vuosikolmanneksella saattaa vaikuttaa tulokseen.

Perloksen osake laski kaupankäynnin alussa lähes kahdeksan prosenttia 27,70 euroon. Kello 10.20 aikaan keskimääräistä kurssikehitystä kuvaava Hex-indeksi oli laskenut 1,4 prosenttia 13201 pisteeseen ja painorajoitettu portfolioindeksi oli taipunut puoli prosenttia.

Nokian osakkeen hinnasta oli lähtenyt pois 0,85 euroa 46,50 euroon ja Sonerasta 0,4 euroa 29,80 euroon. Koko telekommunikaatio- ja elektroniikkatoimiala oli vaipunut 1,8 prosenttia. Pankki- ja metallitoimialat olivat 0,9 prosenttia miinuksella, mutta metsätoimiala näytti 1,4 prosentin vahvistumista.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.