Mainos

Pörssikatsaus: Viikko alkoi alamäkeen

Helsingin pörssi aloitti viikkonsa selvällä laskusuuntauksella. Ensimmäisen kymmenen minuutin aikana yleistä kurssikehitystä kuvaava Hex-indeksi laski 2,8 prosenttia 7933,69 pisteeseen. Painorajoitettu portfolioindeksi oli loivemman 0,9 prosentin laskun jälkeen 2845,17 pisteessä.

Perjantaina juuri ennen pörssin sulkeutumista osakkuusyhtiöidensä huonontuneesta tuloksesta varoittaneen Soneran osake menetti kaupankäynnin aluksi arvostaan viisi prosenttia laskien 7,80 euroon. Nokia puolestaan laski 4,1 prosenttia 25,60 euroon.

Nousijoiden listan kärkipaikkaa piti aamutuimaan Wecan Electronics 9,3 prosentin nousullaan. Muutenkin nousijoiden lista oli IT-painotteinen, sillä selvästi plussan puolelle pääsivät myös mm. järjestelmätoimittaja Tecnomen ja tietoturvayhtiö SSH. Laskijoiden listan kärkikaksikkona ennen Soneraa ja Nokiaa oli Finnlines ja Perlos.

Keskeisistä toimialoista ainoana plussan puolelle pääsi pankki- ja rahoitusala, kun taas tele- ja elektroniikka-ala sukelsi vajaat neljä prosenttia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.