Mainos

Pörssikatsaus: Vaivoin plussalle

Helsingin pörssin keskimääräistä kurssikehitystä kuvaava Hex-indeksi jaksoi tänään vain vaivoin kohota plussan puolelle.

Vaisun suuntansa indeksi löysi, kun Nokian osakkeen hinta näytti nousun merkkejä New Yorkin markkinoiden avauduttua. Päivän päätteeksi indeksi päättyi pistelukuun 14 530, jossa nousua 0,13 prosenttia. Vielä iltapäivällä Hex tarpoi puolentoista prosentin alamäessä.

Painorajoitettu portfolioindeksi pysytteli 0,4 prosenttia miinuksella. Telekommunikaatio- ja elektroniikkatoimiala virkistyi niin ikään lopulta 0,2 prosenttia plussalle käytyään iltapäivällä kahden prosentin miinuksella. Eniten laskeneiden osakkeiden kärkikymmenikön miehittivät vielä aamulla useat teknologiayhtiöt, mutta illalla laskijoiden kärjessä olivat Kesko ja Metso, joille kummallekin laskua kertyi reilut seitsemän prosenttia.

Teknologia-alalla vastaan pyristeli Elisa Communications, jonka osake oli nousi 3,5 prosenttia 44 euroon. Energiayhtiö Fortumin osake nousi viisi prosenttia. Sitä kannattelevat odotukset siitä, ettei öljyn hinnan uskota kääntyvän jyrkkään laskuun.

Nokian hinta päättyi 51,85 euroon, mikä on 0,25 euroa perjantain päätöstasoa ylempi. Soneran hinta taipui lopulta 0,69 euroa 35,10 euroon. Metsätoimialan osakkeet olivat lähes perjantain päätöstasolla, pankki- ja rahoitustoimialan osakkeet laskivat 0,8 ja metalli- ja konepajatoimialan osakkeet 1,7 prosenttia.

Kokonaisvaihdoltaan pörssipäivä oli pitkästä aikaa vilkas ja päivän päätteeksi koossa oli 997 miljoonaa euroa. (STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.