Mainos

Pörssikatsaus: Stora Enso laskussa

Metsäjätti Stora-Enson lähes kolminkertaistunut tulos ei riittänyt sijoittajille, ja yhtiön R-osake laski aamupäivällä kaksi prosenttia 9,9 euroon. Stora-Enson tulosparannuksessa oli mukana suuria kertaluonteisia eriä, ja varsinaisen toiminnan tulos jäi analyytikkojen odotuksista. Toinen suuri metsäyhtiö UPM-Kymmene pysyi eilisillan tasossaan 27,1 eurossa.

Stora-Enson seurana nopeimpien putoajien listalla oli pienehköjä teknologiayhtiöitä kuten Tekla ja Wecan Electronics sekä eilen tuloksensa julkistaneet Tietoenator ja Novo. Myös pörssin valtavirran suunta oli alaspäin Nokian johdolla. Kännykkämammutti halpeni jälleen alle 47 euron, 46,6 euroon. Soneran osakkeella käytiin kauppaa 40,4 euron hintaan, hieman eilisen päätöskurssia halvemmalla.

Teknologiayhtiöitä heikensi Wall Streetiltä levinnyt pessimismi. Amerikkalainen Nasdaq-teknologiaindeksi tippui eilen 2,2 prosenttia ja Dow Jonesinkin nousu jäi 0,8 prosenttiin. Helsingissä Hex-indeksi oli kello 11.00 laskussa 1,7 prosenttia, ja liikkui pisteluvussa 13 604.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.