Mainos

Pörssikatsaus: Soneran alamäki taittui

Soneran eilinen lähes kymmenen prosentin kurssilasku jatkui aamulla Helsingin pörssissä, mutta aamupäivän mittaan laskusuuntaus kääntyi loivaksi nousuksi. Osakkeen hinta kävi jo yli neljä prosenttia lähtötasonsa alapuolella 17,10 eurossa, mutta kello 12.45 kurssi oli puolisentoista prosenttia plussan puolella 18,30 eurossa.
Yleistä kurssikehitystä kuvaava Hex-indeksi oli samaan aikaan 0,7 prosenttia plussalla 12 903 pisteessä. Portfolioindeksi, jossa teknologiaosakkeiden painoarvoa on rajoitettu, oli vajaan kolmen tunnin kaupankäynnin jälkeen 0,2 prosenttia plussalla.

Nokian nousi vuoden viimeisen kokonaisen pörssipäivän aluksi vajaan prosentin 47,43 euroon. Tele- ja elektroniikkaosakkeet menestyivät keskeisistä toimialoista parhaiten. Niiden kurssit nousivat keskimäärin 0,8 prosenttia. Pankki- ja rahoitusosakkeet olivat päivän alkajaisiksi 0,5 prosentin laskussa.

Aamun romahtaja oli tappioistaan varoittanut Conventum, jonka osake oli kello 12.45 mennessä menettänyt jo yli 20 prosenttia arvostaan. Kaupankäynti pörssissä on ollut eilistäkin vaimeampaa. Kello 12.45 mennessä vaihtoa oli kertynyt vain vajaat 130 miljoonaa euroa.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.