Mainos

Pörssikatsaus: Pörssiviikko alkoi kurssilaskulla

Helsingin pörssiviikko alkoi tänään hienoisella laskulla, vaikka kursseissa päivällä oli jo nousuvirettä. Yleistä kurssikehitystä kuvaa Hex-indeksi oli päiväkaupan päättyessä lukemissa 6364,56, joka oli 0,52 prosenttia aamun lukemia vähemmän. Nokian painoarvosta rajattu portfolioindeksi päätyi 0,48 prosenttia miinukselle.

Nokian osakkeen arvo laski 0,5 prosenttia ja päätyi 15,35 euroon. Soneran kurssi laski 0,9 prosenttia ja oli päivän päätteeksi 4,33 euroa. Laskijoihin kuuluivat myös metsäyhtiöt Stora Enso ja UPM-Kymmene, joiden kummankin osakeet halpenivat 1,6 prosenttia. Stora Enso päätyi 15,13 euroon ja UPM-Kymmene 41,10 euroon.

Laskijoiden listan kärkipaikalla oli tänään brittiasiakkaansa vaikeuksista kärsivä Teleste, joka ilmoitti myös jo toisen huippujohtajansa erosta. Yhtiön osake laski 7,8 prosenttia 4,99 euroon. Yli seitsemän prosenttia laski myös 4,41 euroon päätynyt Wecan Electronic.

Nousijoiden listan kärjessä komeili Done Solutions; osakkeen hinta kallistui 6,25 prosenttia 0,17 euroon. Toiselle sijalle kiilasi Vacon, joka ilmoitti allekirjoittaneensa aiesopimuksen taajuusmuuttajien kehittämisyhteistyöstä amerikkalaisen Rockwell Automationin kanssa. Vaconin osakekurssi nousi 5,4 prosenttia 10,38 euroon.

Pörssipäivä oli hiljainen Yhdysvaltain viettäessä kansallista vapaapäivää. Kokonaisvaihtoa kertyi vain reilut 240 miljoonaa euroa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.