Mainos

Pörssikatsaus: Pörssissä laskupäivä

Osakkeiden hinnat Helsingin pörssissä olivat tänään tukevassa laskussa, mutta Suomessa mentiin vain muun Euroopan ja Amerikan mukana. Masentuneita mielialoja eivät nostaneet edes Yhdysvalloista tulleet alustavat tiedot, että maailman talousmahti olisi kääntynyt nousu-uralle jo viime vuoden lopussa.

Teleyhtiöiden tilannearvioissa synkkyys lisääntyi, kun ilmeni, että hollantilainen teleyhtiö KPN Telecom saa ottaa yksin vastuun saksalaisesta mobiiliyhtiö E-Plusasta. Kalliit umts-luvat maksaneet matkapuhelinyhtiöt lasketaan nyt suureksi rasitteeksi omistajilleen. Lisäksi markkinoille pelätään syntyvän ylitarjontaa teleyhtiöiden osakkeista, kun E-Plus-yhtiön toinen omistaja amerikkalainen BellSouth vaihtaa omistuksensa KPN:n osakkeiksi. Amerikkalaisyhtiön ei uskota kauan uutta osake-erää hautovan, vaan pistävän ne myyntiin.

KPN:n osakelasku tarttui muihin teleyhtiöihin, sillä monilla on samat ongelmat. Heijastusvaikutuksilla selitettiin myös Soneran 5,3 prosentin alamäkeä 5,50 euroon. Nokia halpeni 3,6 prosenttia 25,93 euroon, vaikka yhtiö ilmiotti saaneensa jatkotilauksen unkarilaiselta Panonilta. Nokia laajentaa sen GSM-verkkoa 58 miljoonalla eurolla.

Kymmenen eniten vaihdetuimman listalla nousua kirjattiin vain M-Realille ja Pohjolalle. Stora Ensokin oli laskijoiden joukossa, vaikka viime vuoden tulos oli ennakoitua suurempi.

Yleistä hintakehitystä kuvaava Hex-indeksi vajosi 2,8 prosenttia 8285,51 euroon. Painorajoitetun portfolioindeksi luisu jäi 1,6 prosenttiin. Vaihtoa kertyi 748 miljoonaa euroa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.