Mainos

Pörssikatsaus: Pörssin alamäki jatkui

Helsingin pörssin alamäki jatkui tänään. Luisua vauhdittivat ennen muuta teknologiaosakkeet Nokian johdolla. Yleistä kurssikehitystä kuvaava Hex-indeksi heikkeni päivän mittaan lähes 5,8 prosenttia ja painui alle 11 000 pisteen eli alimmalle tasolleen kuluvana vuonna.

Portfolio-indeksi, jossa yksittäisten yritysten paino on rajattu kymmeneen prosenttiin, tippui 3,5 prosenttia. Heikkoja markkinatunnelmia selittää Atlantin takana lisääntynyt pessimismi. Sijoittajat ovat varuillaan, kun suurten amerikkalaisyritysten tuloskehitys uhkaa jäädä ennakoitua heikommaksi. Voittojen kertymistä supistaa Yhdysvaltain ennätyspitkän talouskasvun hidastuminen.

Helsingin vaihdetuimman osakkeen Nokian kurssi kävi päivän mittaan 37 euron alapuolella, mutta kaupankäynnin loppuvaiheissa osake vahvistui ja päätyi 37,27 euroon. Eilen Nokian päätöskurssi oli 39,85 euroa. Enimmillään Nokiasta on tänä vuonna maksettu 65 euroa. Soneralle viime kuukaudet ovat olleet vielä synkempiä kuin Nokialle, eikä yhtiön kurssikehityksessä ollut hurraamista tänäänkään. Sonera painui alle 24 euron, mikä merkitsi parin euron pudotusta eilisestä.

Porssirakennus

Soneran 97 euron kurssihuipusta onkin enää rippeet jäljellä. Nokian ja Soneran ohella myös pienemmät teknologiaosakkeet saivat siipeensä. Pörssin suurimpien laskijoiden listalta löytyivät F Secure, Benefon, Wecan, JOT Automation ja Comptel. Perinteisen teollisuuden puolella metalliosakkeet taantuivat 2,75 ja metsäosakkeet 1,34 prosenttia.

(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.