Mainos

Pörssikatsaus: Pörssikurssit laskuun Nokian imussa

Nokian osakkeen noin 8 prosentin alamäki sysäsi tänään myös Helsingin pörssin yleistä hintakehitystä kuvaavan Hex-indeksin hieman päälle 4 prosentin laskuun. Kurssilaskun myötä Hex-indeksi painui jälleen hyvän matkaa alle 6000 pisteen eli 5892,57:ään.

Monilla toimialoilla hinnat kallistuivat, mutta tästä huolimatta myös portfolioindeksi pysyi 0,8 prosentin lasku-uralla. Siinä Nokian painoarvoa on rajoitettu.

Nokian tuntuvaan alamäkeen ei löydetty erityistä syytä, vaan sijoittajien katsottiin kotiuttaneen voittoja. Jotkut tosin muistuttivat, että Nokia ei kärsinyt yhtä suuresta romahduksesta kuin muut teknologiayhtiöt heti terrori-iskujen jälkeen, koska se oli juuri ennen iskuja vakuuttanut pysyvänsä aiemmin antamissaan tulosarvioissa.

Sijoittajia ei vielä suuremmin huolestuta myöskään se, onnistuuko yhtiö saamaan pakettikytkentäisen gprs-puhelimensa markkinoille ilmoituksensa mukaisesti ennen lokakuun loppua. Kovin pitkää odottelua ei kuitenkaan katsota hyvällä, sillä Nokia on jo nyt monia kilpailijoitaan jäljessä.

Nokian ohella vaihtokärjestä löytyivät metsäyhtiöt Stora Enso ja UPM-Kymmene. Metsäyhtiöt olivat päivän eniten noussut toimiala hieman päälle 2 prosentin nousulla.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.