Mainos

Pörssikatsaus: Pörssi jatkoi päivällä nousua

Kännykänkuoria valmistavan Eimon osake ponkaisi pörssissä 15 prosentin nousuun yhtiön kerrottua yhdeksän kuukauden tuloksestaan. Eimoa vaihdettiin 2,23 eurolla, mikä on kuitenkin selvästi vähemmän kuin yhtiön tammikuinen lähes kuuden euron huippuhinta.

Syyskuun terrori-iskujen jälkeen Eimon osake vajosi pohjamutiin 0,85 euroon, josta se on nyt kivunnut peräti 160 prosenttia. Eimon tulos ylitti selvästi analyytikoiden odotukset, sillä tammi-syyskuun tulos rahoituserien jälkeen kipusi kahteen miljoonaan euroon. Eimo odottaa myös loppuvuodelta selvää tulosparannusta ja liikevaihdon kasvua muun muassa joulumyynnin ansiosta.

Nokiaan liittyvät uutiset olivat edelleen sijoittajien kiinnostuksen kohteena. Nyt markkinoilla odotetaan tietoja Nokian ja Japanin suurimman teleoperaattorin NTT Docomon yhteistyöstä. Yhtiöt ehättivät kertoa jo aamulla, että ne ovat päässeet sopimukseen yhteisen avoimen standardin luomisesta 3G-matkapuhelinten web-selaimiin.

Tiistain merkittävä Nokia-uutinen oli se, että pääjohtaja Jorma Ollila ilmoitti johtavien matkapuhelinvalmistajien ja operaattoreiden päässeen yhteisymmärrykseen laajamittaisesta yhteistyöstä.

Nokian osake oli jo New Yorkissa kohonnut 4,5 prosenttia ja vahva meno jatkui Helsingissä. Nokian osaketta vaihdettiin 27,50 euron hintaisena, jossa nousua yksi euro.

Soneran osaketta vaihdettiin 5,88 eurolla. New Yorkissa Soneran osake oli noussut 22 prosenttia - osakkeessa oli kuitenkin mukana uusien osakkeiden merkintäoikeus. Yhtiö huomautti aamulla lähettämässään pörssitiedotteessa, että Nasdaq-markkinapaikalla osaketta on vaihdettu maanantaina ja tiistaina merkintäoikeuksien kanssa ja Helsingissä maanantaista lähtien ilman merkintäoikeuksia.

Kello 12.35 aikaan keskimääräistä kurssikehitystä kuvaava Hex-indeksi osoitti 2,7 prosentin nousua 8487 pisteessä. Vaihtoa oli kertynyt 348 miljoonaa euroa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.